Засилени проверки на камиони и автобуси

Снимка: http://kanal3.bg/

През тази седмица във всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL), включително и у нас, се извършват засилени проверки на товарните автомобили и автобусите. Целта е да се обърне внимание на водачите, че при евентуални катастрофи с участието на камиони и автобуси последиците, загиналите и ранените са значително повече в сравнение с други тежки инциденти на пътя.
Основните причини за инцидентите с товарни автомобили и автобуси са неспазването на времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превозът на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.
По време на проверките се следи и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и заплатена ли е необходимата винетна такса. Следи се също за нелегални емигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотици, транспортиране на незаконни огнестрелни оръжия и на крадени стоки, превоз на стоки, различни от упоменатите в документите, обявени за издирване лица и др.
Проверките се извършват съвместно със служители на Криминална полиция и на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*