Защо бе, хора!?

Отклик

Вандали са изпочупили засадените наскоро дръвчета в обновената градинка край паметника Кръста. Открадната е дори едната от двете метални люлки, монтирани на детската площадка в съседство.
Подобни прояви просто нямат логично обяснение. Толкова е трудно в днешното безпарично и объркано време да се направи нещо хубаво, а се намират хора, които просто не само, че не опазват, но дори и рушат направеното.
Така само преди месец бяха обезобразени хижичките в Лаго, издигнати от благородни люде – доброволци.
Сега бе посегнато на фиданки и на детски съоръжения. Човек не може да си представи колко нелепо е всичко това, кое провокира тази разрушителна стихия!? Да посегнеш на дръвче – това значи да унищожиш живот. Няма разумен отговор и на въпроса защо се унищожават съоръжения за занимания на децата.
Няколко лева ли струва човешката съвест – да предадеш примерно детската люлка в пункт за вторични суровини!?…
Районът около паметника Кръста тази пролет бе благоустроен. Там израсна красив кът – приятен и полезен и за млади хора, и за възрастни. Съграждани дори благодариха на Общината за направеното, пожелаха да се монтират допълнително детски съоръжения заради големия интерес.
Само след месец обаче и това, което е съградено, се разваля. Или пък не се опазва и оформените зелени площи се затрупват с боклуци.
Както обикновено, виновни няма, а хората, сътворили тази хубост, се чувстват омерзени. И си припомнят с черен хумор старата приказка, че никое добро дело не остава ненаказано…

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*