Защо не пазим това, което е направено?

Вече няколко вечери поред наблюдавам как зам.-кметът Васил Сайменов обикаля различни места от града ни и се грижи за това, което там е направено, благоустроено или почистено. За съжаление обаче направеното не се опазва.
Лично бях свидетел как г-н Сайменов направи забележка на човек, който косеше в двора на Спортното училище. Заедно с тревата той бе повредил и две-три млади фиданки, току-що засадени. След малко Сайменов направи забележка и на младеж, който караше моторчето си по пешеходната алея. А върхът беше, когато видя, че три млади жени наблизо са люпили семки и са натрупали цяла купчина. Не можа да се стърпи, взе метла и лопата от близкото кафене и сам събра боклука. Струва ми се, че жените се засрамиха, чудеха се накъде да погледнат…
Срещам често Сайменов и около блоковете – да види как растат тревата, новозасадените дръвчета, дали няма отпадъци… Не знам дали е имало друг местен ръководител, който като него да не си седи в кабинета, а да обикаля и лично да следи и контролира направеното и как то се опазва. Когато трябва, и сам да дава, както се казва, личен пример…
Но една птичка пролет прави ли? За това трябва да се грижат и всички общински служители, полицаите, специалистите от разните ведомства. И най-вече – самите граждани. Колко малко се изисква от нас, жителите на града ни – само да опазваме това, което е направено, и да не замърсяваме.
Драги съграждани, въпреки кризата доста пари се отделят за благоустрояването на града ни, за зелени площи, за хигиенизиране. Нека да уважаваме труда на хората и да пазим направеното. То е за всички нас, за наше добро.

В. Николов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*