Новини, Читателски

Защо разрушаваме това, което се прави?

Възмутени сме от отношението на хора, които развалят и малкото, което в тези условия на криза, се прави в нашия град и специално в нашия квартал „Самоково”.
В поддържане на чистотата са ангажирани много хора и това вече се чувства. По повечето улици и обществени места се поддържа необходимата чистота.
Но най-важното е ние, самите граждани, да сме съзнателни, да не хвърляме боклук и да пазим направеното. Защото сме свидетели на всекидневни нарушения, които обезсмислят труда на хората и предизвикват нерви и песимисъм у мнозина от нас.
Всеки ден виждаме как леки коли и микробуси паркират по тротоарите в нашия квартал, включително в района на т. нар. Широкото. Не се опазва и зеленината. Коли минават през току-що затревени площи. Наш съкварталец направи забележка на един шофьор, а той му отвърна: „Ти какъв си, за да ми кажеш откъде да минавам?…”
Е, при такова съзнание, какво да очакваме!
Друг пък паркира на самия тротоар. Откъде да минават хората? Бяхме очевидци на случай, когато баба с двете си малки внучета бе принудена да слезе на платното заради спрял на тротоара микробус и за малко не бе пометена от колата на друг шофьор, който пък изля гнева си върху нея. А какво е виновна жената? Откъде да мине? При това движението там – по главната улица на „Самоково”, е особено натоварено. Не дай си Боже да стане нещо и да пострадат хора…
Щом като ние не можем да кажем нищо на нарушителите, нека това да направят полицаите, служителите на КАТ. На първо време може да не глобяват, но поне превантивно да предупредят виновните. Като минат един-два пъти през квартала, смятаме, че по-друго ще бъде отношението на потенциалните нарушители.
Защото бедата ни не е, че не се прави нищо, а че се прави, но не се опазва! И който не е съзнателен, си кара през просото, а съзнателните се чувстват безпомощни…

Жители на кв. „Самоково”

1 Comment

  1. Попов

    Ами като минат 2-3ма с по един ключ, 2 калника и 2 врати и този няма да спира повече по тротарите. 🙂

Leave a Reply