Новини, Читателски, Шарен свят

Защо се закрива офисът на Централна кооперативна банка в „Самоково”?

Офисът на Централна кооперативна банка в кв. „Самоково” се закрива на 19 юни, гласи съобщение на фасадата на самата сграда. Това е неприятна изненада за много хора. Защо се прави тази промяна? Това е връщане назад – след като си направил нещо в услуга на хората, после да го унищожиш…
Банковият офис в квартала има много клиенти. Банкоматът се ползва от десетки пенсионери, от много други граждани, които получават парите си чрез него. Филиалът не е останал без работа, и сметки се плащат тук, от полза е за стотици хора и затова се учудваме, че се закрива.
„Самоково” е най-големият квартал в града ни. Тук живеят около една трета от жителите на Самоков. Кварталът е отдалечен от центъра, а и досегашният офис е единственият банков филиал в цяло „Самоково”. Сега за най-малкото нещо, свързано с банково обслужване, ще трябва непременно да се слиза чак до центъра на града. Много банки има в Самоков, но всички са в централната градска част.
Не се знае каква е причината за закриване на филиала. Ако има възможност, нека се преразгледа това решение. Хората ще бъдат благодарни.

Р. Димитрова

Б. Р. Редакционната проверка показа, че офисът в „Самоково” на Централна кооперативна банка наистина затваря врати. Както поясни служител, остава да работи банкоматът.
Запознахме с писмото ръководителката на офиса на Централна кооперативна банка в центъра на града ни Н. Златева. Тя уточни, че въпросът е от компетентността на висшестоящото ръководство на банката в София. Г-жа Златева обеща да запознае с писмото софийската централа и да съдейства за получаването на отговор.

Leave a Reply