Защо се избиват кучетата?

Наши съграждани са станали свидетели как със специални стрелички се правят опити за умъртвяване на бездомни кучета. Човешко и законно ли е да се прави това?
Мерки за тези кучета наистина са необходими, но нека не забравяме, че тези мерки трябва да съответстват на времето, в което живеем. Вече сме в 21 век и не може да се убиват по този начин животни пред очите на възрастни и деца.
Правилно е тези кучета да се обезпаразитят, кастрират, номерират, да се изгради приют за тях, а не да се избиват организирано.
Доколкото си спомняме, през миналата година в общинския бюджет бе предвидена известна сума за изграждане на приют за безстопанствените кучета. Нищо обаче не бе предприето. Нямаме представа дали в сегашния бюджет е планирана подобна сума. А проблемът си стои.
Крайно време е да се почерпи опит от други градове, където са предприети стъпки в това отношение. Може да се потърси помощта на „Четири лапи” и на други подобни организации. Сегашната неприемлива практика на унищожаване на бездомните кучета трябва да се прекрати на всяка цена.

Група граждани

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*