Новини, Читателски, Шарен свят

Защо се ремонтира отново улицата между читалището и Ритуалната зала?

Общината отговаря на читатели

„Защо се разкопа улицата между читалището и Общината? Преди две-три години бе разкопана и сега пак? Какви са причините? Няма ли отново да се разкопае след време, не отиват ли така пари нахалос”, запитаха читатели в редакцията и по телефона.
От общинската администрация поясниха, че става дума за авариен ремонт на участъка от ул. „Македония“ между кръстовището с ул. „Отец Паисий“ и Голямата чешма. Наистина, този участък е ремонтиран преди три години, но без специален проект, в рамките на изпълнението на проекта за обновяване на пространството около Голямата чешма. Година по-късно обаче асфалтът започнал да пропада. След изключително суровата тазгодишна зима положението се е влошило още повече. Липсата на здрава основа е причина за пропадането на настилката. При изкопните работи сега са били открити стари тръби от канал, по който тече вода.
Сегашният много по-сериозен ремонт е извършен от екип на фирма „Бекастрой”. Подменени са подземните комуникации, като е прокаран 70-метров канал с полиетиленови тръби, направен е дренаж, изградени са дъждоприемни шахти, които да поемат повърхностните и подпочвените води. Известно време след слягане на настилката участъкът отново ще бъде асфалтиран.

Leave a Reply