Защо така решихте, господа общински съветници?

Ние, членовете на клуба на пенсионера при III и IV квартал, се запознахме от в. „Приятел” с предложението за присъждане на званието „Почетен гражданин” на г-н Петър Георгиев. Обсъдихме вота на гласуване, проведен на общинската сесия на 13 февруари само за 5 минути и без дискусии, и с възмущение питаме господата /10 на брой/ „съветници”: какъв е вашият аргумент, за да кажете „не” /защото „въздържал се” е също алтернативата на предложението/?
Слепи ли сте, господа, за това, което г-н Георгиев като директор на „Самел-90” АД е направил и продължава да прави за съществуването на завода, за хората, работещи в него; за  пенсионерите от този завод. На фона на всички разрушени и ограбени предприятия в града ни /най-голямото ленено предприятие на Балканите – „Рилски лен”, вълнено-текстилният комбинат „Самоковска комуна”; памуко-текстилната фабрика „Борис Хаджисотиров” – ”Слатина”, и много други, оставили на улицата хиляди хора/ „Самел-90” с директор инж. Георгиев остана единственият светъл лъч за промишлеността в града ни. При това 90 % от продукцията му е на международния пазар!
Членове на клуба ни са над 250 човека. Много от тях са дали гласа си, за да бъдете вие сега, господа съветници, изразители на тяхната вяра, че ще работите в интерес на добруването им и просперитета на града и района ни.
Глупостта и слабоумието не могат да се скрият! И ако по някакъв начин сте съумели да ги прелъжете да гласуват за вас, с това си действие опровергахте тяхното доверие и ясно показахте същността на вашата „идеология” – предложеното е неприемливо за вас, без значение от приноса на този човек за обществото.
С какви аргументи ще оправдаете това си деяние? Защото такива просто няма!
Приканваме гражданите на Самоков и общината да излезем с единодушна и категорична позиция към общинските ни съветници за удостояване на г-н Петър Георгиев със званието „Почетен гражданин на Самоков”. Та той е първият човек от града ни, удостоен със званието „Заслужил гражданин на Софийска област” още с учредяването на тази награда през 2018 г.
Обръщаме се и към въздържалите се съветници: мислете по-трезво! Не забравяйте, че зад това да сте съветници стоим ние, които сме ви избрали, за да защитавате нашите интереси, а не личните си и партийни интереси!

Управителен съвет на Клуба на пенсионера в ІІІ и ІV квартал

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*