Новини, Шарен свят

За Говедарци пътуват вече големи автобуси

От началото на тази седмица до Говедарци и Мальовица пътуват вече големи автобуси, които  разполагат с достатъчно седящи и правостоящи места. Промяната е станала въз основа на заповед на кмета Владимир Георгиев, съгласно която линията е поета от фирма, разполагаща с големи градски автобуси. От Общината поясниха, че по този начин ще се удовлетворят и исканията на пътуващите до Бели Искър, Мала църква и Маджаре. През последните месеци е имало много жалби за лоши условия по отношение на транспорта до Искровете.
Доста жалби са подадени в Общината и за автобусните линии в 7 ч. и 8 ч. за София, които са много натоварени, а се обслужват от микробуси, чиито места са крайно недостатъчни. От местната администрация уточниха, че са предприети стъпки за разрешаване и на този проблем. Очаква се заповед на областния управител, с която да разреши Община Самоков да сключи временен договор с нов превозвач до провеждането на процедурата за възлагане на услугата за всички линии. След получаването на заповедта на областния управител линиите за столицата в тези часове ще се обслужват от големи и комфортни автобуси.
Междувременно стана ясно, че нови превозвачи вече обслужват и линията за Драгушиново и Злокучане, където ще пътуват 20-местни микробуси.

Leave a Reply