За общинска стипендия може да се кандидатства до 6 август

Снимка: архив

До 6 август, петък, включително, може гимназисти и студенти да кандидатстват за стипендия от Община Самоков.
Според решение на местната управа Общината присъжда 9 стипендии в подкрепа на даровити учащи се с отличен успех и успехи в различни области. За постижения в природо-математическите науки се присъжда стипендия на името на акад. Любомир Чакалов, за хуманитарни науки – на името на Константин Фотинов, в областта на изкуствата – на имената на проф. Васил Стоин и Наум Хаджимладенов; дава се и стипендия за постигнати високи спортни успехи.
Самите стипендии са в размер от 1000 лв. и ще се изплащат в рамките на учебната 2021/2022 г.
Комплектът документи за кандидатстване се подава до кмета на общината и включва заявление със свободен текст, в което се посочва за коя стипендия се кандидатства; копие от бележника /академична справка/ с годишния успех за последната учебна година; документи, удостоверяващи постиженията; препоръка от училището /университета/ или от съответния спортен клуб.
Обявени са и две общински стипендии по 500 лв. за ученици от 2 до 7 клас с високи постижения в сферата на зимните спортове. Редът за кандидатстване тук е същият, както при по-големите ученици и студентите, а заявлението до кмета в случая може да бъде подадено и от родител.
Удостоверенията на новите стипендианти на Община Самоков ще им бъдат връчени на празника на града ни – 21 август.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*