Новини, Статии, коментари

За паркингите и държавата

Разочарована не, а направо гневна ставам всяка вечер, прибирайки се от работа. Оказва се, че доста хора само мърморят, недоволстват и чакат някой друг да се погрижи за битието им. Все другите им са виновни едва ли не за всичко.
В кв. „Самоково” през септември гледката около най-западните блокове коренно се промени. Направи се нова улица, оформиха се и се асфалтираха паркингите при блокове 24, 27, 28, 41, 42… Няма вече кал в дъждовно време, приятно ти е да стигнеш до колата си, не разнасяш вече мръсотия по другите асфалтирани улици.
Да, ама не. Най-куриозното се случва именно сега. При толкова много паркоместа се оказва, че… няма къде да паркира човек колата си! Защо ли? Потърпевшите като мен, а и мнозина други може би се досещат – хората си паркират автомобилите както им дойде, без да помислят за другите. Така хем има свободно място между две-три коли, хем то е толкова, че няма как друга кола да се вмъкне там. И вместо например 8 автомобила, паркингът събира 6.
Какво пречи на този, който оставя колата си на паркинг, да я остави в края, не точно в средата, за да може така да се подреждат и останалите автомобили?! Какво ни пречи да се съобразяваме едни с други, да мислим и за идващия след нас, за съседа, за колегата… Просто едни за други. Толкова ли е трудно?!
Не ми се иска от този факт да се досещам и защо държавата ни е на такова дередже…

Надка Вардарова

1 Comment

  1. Petar

    Ами има остра нужда от панделки от чистачки. 🙂

    Аз лично бих написал с ключа си върху капака на всички коли на снимката: “Спрял си като идиот”. И те така.

Leave a Reply