Новини, Образование

За стипендианти на Общината може да се кандидатства до 31 юли

Крайният срок за приемане на документи за кандидатстване за общинска стипендия е 31 юли, съобщиха от пресцентъра на Общината.
По установена добра традиция по две стипендии се присъждат на ученици и студенти за високи постижения в различни области: в природо-математическите науки на името на акад. Любомир Чакалов, в хуманитарните науки – на името на Константин Фотинов, в изкуствата – на името на проф. Васил Стоин и на името на Наум Хаджимладенов. Дава се една стипендия и за високи спортни успехи.
Кандидатите трябва да имат не само отличен успех, но и големи постижения в съответните сфери.
Стипендиите са в размер на 1000 лв. и се изплащат в рамките на учебната 2020/2021 година.
Необходими документи са: заявление от ученика или студента; копие от бележника/академична справка с годишния успех за учебната 2019/2020 г.; документи, удостоверяващи постиженията; препоръка от училището/университета или от спортния клуб.
От 2016 г. се връчват още по две общински стипендии по 500 лв. на перспективни млади спортисти – ученици от 2 до 7 клас, от областта на зимните спортове. Редът за кандидатстване в случая е същият, като заявлението до кмета може да бъде подадено и от родител.
По принцип удостоверенията на утвърдените стипендианти се връчват на тържеството по случай Празника на Самоков на 21 август.
Повече информация може да се получи от отдел „Образование, младежки дейности и спорт” на Общината – тел. 0722/6-00-99, 0887 696 902.

Leave a Reply