За 4 дни – 4 пияни водачи

Късно вечерта на 19 май в полицейския арест попаднал 34-годишен самоковец, засечен от служителите на реда да управлява по ул. „Иглика“ лек автомобил „БМВ“ с рекордните 3.10 промила алкохол в издишания въздух. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление съгласно Наказателния кодекс.
В Бели Искър на 15 май около 22.20 ч. автопатрул спрял за проверка мотопед без регистрационна табела, управляван от жител на селото. 40-годишният водач бил изпробван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 2.29 промила алкохол в издишания въздух. Освен това справката показала, че мотопедът не е регистриран по установения от закона ред. Затова и возилото било иззето. Срещу нарушителя са образувани две бързи производства.
Малко след полунощ на 17 май на ул. „Хан Кубрат“ служителите на реда извършили проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от местен жител. 47-годишният водач бил тестван за употреба на алкохол, при което апаратурата отчела 2.12 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.
В същия ден вечерта на ул. „Генерал Михайлов“ полицейски екип извършил проверка на лек автомобил „Опел Вектра“. 53-годишният самоковец зад волана бил задържан за срок до 24 часа, след като в пробата му били открити 1.62 промила алкохол. По случая е започнато бързо производство.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*