Култура, Новини

За 6-и път почувствахме „Ритъмът на планината“

Млади певци, артисти и спортисти си дадоха в събота, на 17 септември – навръх празника на София, Вяра, Надежда и Любов, за 6-а поредна година, среща в Самоков – на младежкия музикален фестивал „Ритъмът на планината“.
Следобед участниците се докоснаха до съвременно изкуство и спорт благодарение на работилниците, подготвени за фестивала. На централния площад „Захарий Зограф” и около него бяха обособени три зони за увлекателни дейности: „Приложни изкуства“ (арт ателиета, инсталации и демонстрация на занаяти), „Спорт“ и „Музика”. Участниците, а и гости на фестивала, се включиха в игри, творческа работа и музикални изпълнения. Най-активните бяха наградени. Разигра се и томбола, в която участваха всички гости, а млади доброволци помагаха за организацията.
Финалът бе големият младежки концерт на откритата сцена пред Военния клуб /ДНА/ вечерта. Изявиха се впечатляващо групи и индивидуални изпълнители – Neon Mosquito, Baggi, Katty, Sheezy и B. F., Момчил Атанасов, Liberty, както и популярната „Мерудия”. В подножието на планината звучаха рок, реге, хип-хоп, класиката на пиано. Планинският ритъм донесе незабравими емоции на всички участници и гости.
Организатори бяха Младежкият парламент в Самоков и Liberty records.

Leave a Reply