Култура, Новини

Звезди от „Х фактор” пяха в Самоков за Деня на Европа

Ангел Ковачев, финалист в музикалното телевизионно предаване „Х фактор”, и други две млади талантливи участнички в шоуто – близначките Алекс и Влади, зарадваха самоковските си фенове, като се включиха в неделя, на 8 май, в младежкия концерт по случай Деня на Европа на централния площад „Захарий Зограф” в града ни.
Ангел, който е познат на публиката от дуета си с Мойсей в „Х фактор”, сега изпълнява самостоятелно предимно авторска музика. На площада той бе част от уникален бенд, включващ не само типичните за рок групи инструменти – соло и бас китара и барабани, но и духови инструменти, придаващи неповторима атмосфера. Самият Ангел бе с акустична китара, подсилваща романтиката в песните му.
Алекс и Влади пък изпълниха популярни песни от българската естрада, а след това се снимаха дълго време със своите почитатели.
„Много се радвам, че имам възможността да се изявявам на родна сцена”, сподели самоковецът Георги Николов-Гопето по повод участието в концерта на рап групата RTF, чийто солист е именно той.
Оригинални танци и костюми показаха танцьорите от варненската група „Лайънс Крю”, спечелили с играта си публиката. Джами Ют пък демонстрира хармоничното звучене на реге музиката.

Leave a Reply