Култура, Новини

„Здравейте, аз съм ваш`та мама” или два часа комедийни каскади

Театър „Веселушко” към читалище „Любословие-2009” представи на 29 ноември в Младежкия дом ситуационната комедия „Здравейте, аз съм ваш`та мама” на съвременния популярен руски комедиограф Сергей Белов.
Драматургичният материал наистина е благодатен, но режисьорката Весела Колешанова и актьорите надминаха себе си с каскадите от весели хрумвания, които два часа не оставиха многобройната публика равнодушна.
В комедията видяхме традиционните за комедията на ситуациите образи и обрати:
Двойка мошеници – квартирни обирджии, попадат в дома на Нина и Женя – почти семейна двойка. Почти, защото Нина е на възраст, в която й се иска да уреди официално отношенията си, но я притеснява запознанството с проблемните й родители – баща в редовни забежки и майка в затвора заради побой над една от причините за забежките.
Артистичните мошеници подсказват на Нина идеята да представи поне майка си по подходящ начин. От това следват различни усложнения, защото „редовната майка” всъщност е мъж, който пък решава да получи парично възнаграждение за ролята си, а се появяват и наистина редовните родители. В крайна сметка нещата се решават с помощта на добродушния Женя.
В цялата тази бъркотия, в която и актьорите играят с видимо удоволствие, основният двигател е „редовната мама” в блестящото изпълнение на Александър Тонков. Великолепна е поддръжката на останалите герои в изпълнението на Любен Михайлов, Анна Каменова, Петьо Кисов, Десислава Стоянова, Вероника Георгиева.
И този път, както винаги, режисьорката Весела Колешанова е поела не само конкретната си работа, но и цялостното оформление на спектакъла – сценография, музика, всички комедийни ефекти.
Спектакълът в Младежкия дом е благотворителен, както обикновено. Събраните средства ще бъдат дарени на Димитър Димитров Йовичин.
Със спектакъла някак естествено се откри и самоковската „Българска Коледа”. А актьорите – макар и пораснали и избрали различни професии, си остават талантливите деца на „Веселушко”.

Антония Бояджиева

Leave a Reply