Други, Новини, Спорт

Здравко Четвороженски с нова титла по тенис на маса, 35 ученици играха навръх 3 март

Общо 35 ученици от общината се включиха в седмото поредно издание на турнира по тенис на маса за купа „Трети март”, състоял се навръх националния празник в Младежкия дом.
Здравко Четвороженски прибави нова титла във витрината си, триумфирайки в категорията на състезателите от 9 до 12 клас. Той победи на финала Димитър Илиев, а на трето място завърши Боян Гюров. Сатко Илиев бе над всички при учениците до 8 клас, като с техничната си игра даде заявка, че в бъдеще може да обърка плановете и на по-опитните тенисисти. Втори тук бе Пламен Пламенов, а в призовата тройката се вреди и Марио Иванов. Отново на върха при дамите пък завърши Станислава Стоянова, която се наложи на финала над Любка Ангелова. Третото място зае Веска Ангелова.
Лично президентът на клуб „Самоков” Кирил Москов връчи красивите купи на победителите. Той подчерта, че тенисът на маса е един от най-леснодостъпните спортове – изисква се само желание, една хилка и едно топче. Г-н Москов връчи като дар на домакина на проявата Латинка Щъркелова и на учителите – помощници за провеждането й – Димитринка Янева и Надя Вичева, книгата на Павлина Павлова „Татуировките на смъртта”, на която самия той е бил консултант.
Накрая всички се почерпиха по случай 140-годишнината от Освобождението.

Делян Василев

Leave a Reply