Зимни спортове, Новини, Спорт, Шарен свят

„Зимно предизвикателство 2019” се превърна в истински празник на ледената пързалка

Снимка: Пламен Лобутов

В истински спортен празник се превърна начинанието от кампанията „Зимно предизвикателство 2019”, състояло се в събота, на 16 февруари, на ледената пързалка на централния площад „Захарий Зограф”.
Поздравителен адрес към Община Самоков и всички участници беше изпратила председателката на асоциация „Спорт за всички” Ирен Цветкова. Голям интерес предизвикаха изпълненията на състезателите по фигурно пързаляне от спортен клуб „Ледени искри”, които сътвориха запомнящ се спектакъл на леда. След това младите грации съдействаха на желаещите да направят първи стъпки с кънки на леда. Малките самоковки Мария и Натали дори пяха, пързаляйки се на кънки. Имаше и слалом, и викторина, а след това ледената пързалка бе ползвана известно време без входна такса.
Хубавото време добави още един бонус към оригиналното забавление.
Домакин на инициативата „Зимно предизвикателство” Самоков стана за втори път /след миналогодишния дебют/. Кампанията се разраства и се осъществява през последните години във все повече градове и зимни курорти в страната ни. Целта е чрез интересни и забавни прояви младите хора да се приучват на любов към спорта и по-специално към зимните спортове.

Leave a Reply