Други, Новини, Спорт

„Златна” Чепилова; Хаджийска и Велчева – също медалистки

Три медала завоюваха състезателите на самоковския клуб „Сатори” на 27-ия международен турнир по карате киокушин за купа „Верея”, състоял се на 4 април в Стара Загора.
Обичайната „заподозряна” Мария Чепилова блесна в категория +55 кг при девойките и заслужено грабна титлата. Съотборничката й Мартина Хаджийска пък се размина с най-благородния метал, след като загуби финалната битка при девойките в кат. до 55 кг и се задоволи с второто място. Бронзовото отличие стана достояние на Кристиана Велчева, която се сражава успешно при най-леките – до 50 кг.
Велизар Христов и Илиян Ничев се изправиха срещу по-силни и опитни съперници, но се представиха много добре и показаха висок боен дух.
„По-важното за мен е, че тези момчета се връщат в клуба и продължават да се състезават вече при мъжете. И двамата показаха, че имат сърце и хъс за победа. Затова смятам, че успехите им са само въпрос на време”, коментира треньорът Румен Санкийски. Той информира още, че турнирът, организиран от Община Стара Загора и клуб „Аскен”, се явява и като преборване за оставане в състава на младежкия национален отбор на България.

Leave a Reply