Зимни спортове, Новини, Спорт

„Златни” Рая Зарева и Павел Марков за купа „Боби Мавриков”, Косара Гущерова – трета

Два златни и един бронзов медал спечелиха скиорите на клуб „Чамкория” в последната надпревара за сезона – паралелният старт за купа „Боби Мавриков”, състоял се на 4 април на писта „Детска котва” в Банско.
И двете титли за нашите алпийци дойдоха в най-малката възрастова група – до 8 г., където най-добре в спусканията при двата пола се справиха Рая Зарева и Павел Марков. Съотборниците им Гергана Мирчева и Александър Василев пък отпаднаха на 1/4-финалите. До същата фаза на проявата стигнаха и Алекс Чалина при 10-годишните, както и Вероника Гендел от „Чамкория”, и Ивана Василева от „Боровец” при 12-годишните. Тук по-добре от тях се представиха Косара Гущерова и Росица Мирчева. Двете „чамкорийчета” излязоха в директен спор за третото място, което в крайна сметка се удаде на Косара.
Равносметката за постигнатото през сезона показва, че тренираните от Александър Марков, Борислав Банков, Георги Марков, Димитър Зографски и Мартин Маринов скиори изпращат още един успешен сезон. Самоковчетата спечелиха куп отличия от всички състезания в страната, към които трябва да прибавим и особено успешния им гастрол в Македония в средата на февруари.

Делян Василев

Leave a Reply