Други, Новини, Спорт

„Златни” Станислав Шопов и Иван Стаменов възцариха боксов Самоков на върха!

Иван Стаменов и Станислав Шопов завоюваха златните медали, а клубът ни – „Самоков”, стана шампион на държавното лично-отборно първенство по бокс за младежи, състояло се от 8 до 11 юни в Ямбол /зала „Диана”/.
Стаменов триумфира в категорията до 81 кг, като на финала победи досегашния шампион Рангел Станоев от „Първенец” /Пловдив/. Шопов надви канкуренцията в кат. 91 +, като още на полуфинала отстрани шампиона Пенчо Цветков от „Юнайтед” /Пловдив/, а на финала се наложи и над силния представител на „Пирин” /Благоевград/. Третият наш състезател – Васил Млекарски, преодоля съпротивата на боксьор от Червен бряг, но на четвъртфинала загуби по точки от представител на Разград.
Нашият тим единствен спечели борбата в две категории и заслужено стигна до титлата в отборния шампионат. Това се смята и за най-големия успех в историята на самоковския бокс.
На ринга в Ямбол излязоха общо около 120 състезатели от 35 клуба в страната.
Сега Иван Стаменов и Станислав Шопов са включени в националния младежки отбор и ще се подготвят на лагери през лятото за европейското първенство за младежи, което ще се състои през октомври в Турция /Анталия/.
Иван е единадесетокласник в ПТГ „Никола Вапцаров”, а Станислав е ученик в 10 клас в ПГ „Константин Фотинов”.
Тримата самоковски състезатели помолиха чрез „Приятел” да благодарят на всички спонсори на клуба, както и на наставника Райчев за добрата подготовка.

Leave a Reply