Зимни спортове, Новини, Спорт

Златното момче на Самоков Красимир Анев: „Най-доброто предстои”

Спортист № 1 на Самоков за 2017 г. Красимир Анев завърши на трето място в днешния спринт на 10 км по време на европейското първенство в Риднаун-Вал Ридана, Италия, като това бе негов седми медал от форуми на Стария континент. Записалият със златни букви името си в историята на българския биатлон спортист прояви оптимизъм и заяви, че очаква с нетърпение утрешното преследване на 12.5 км.
“Винаги съм имал добри състезания, когато има четири стрелби. Гледам към утрешния ден. Днес всичко премина нормално и съм доволен от представянето си”, заяви Краси пред руския спортен портал “Спорт-експрес”. Анев се върна и към проблемите, които изпитваше в първите стартове за Световната купа.
“Сезонът започна лошо за мен, защото имах проблеми с очите, а и боледувах. Имах проблеми с дишането, но сега постепенно навлизам във форма. Надявам се, че ще подобря още повече изявите си”, оптимист е самоковецът.
Той коментира и решението на Международния олимпийски комитет, който не разреши на 8 руски биатлонисти да се състезават на предстоящите през февруари олимпийски игри в Пьонгчанг, Южна Корея.
„Това решение трябва да бъде обосновано с нужните аргументи и доказателства /б. а. – каквито в случая не са приложени/. Руските спортисти са положили сериозен труд и усилия и просто така да не бъдат допуснати до олимпиадата… Това е сложна ситуация”, объркан е българинът.
Всички негови съграждани и сънародници пък ще се надяваме утре, 27 януари, Анев да повтори отличното си представяне и в преследването на 12.5 км, което ще бъде предавано на живо по БНТ HD от 13.55 ч.

Leave a Reply