Злато за Ева Вукадинова в Пампорово, сребро и бронз в Боровец

Снимка: архив

Състезателката на клуб „Боровец” и националния отбор Ева Вукадинова спечели двата старта в Пампорово на 29 и 30 януари, които бяха включени в календара на Международната федерация по ски.
18-годишната алпийка даде най-добро време както в гигантския слалом в първия ден, така и в слалома 24 часа по-късно. И двата пъти неизменно зад Вукадинова завърши британката Лоис Джаксън, а трета в гигантския слалом стана самоковката Симона Скробанска, която се състезава за клуб „Юлен” от Банско.
В надпреварата при мъжете пък Георги Околски, който защитава цветовете на НСА, завърши на два пъти в топ 10.
Впоследствие Околски се представи още по-добре по време на двата слалома с международно участие за купа „Бороспорт” в Боровец на 31 януари, където се класира на 5-о и 6-о място. Състезанието при мъжете спечели Калин Златков от „Юлен”.
И тук Ева Вукадинова стъпи на почетната стълбичка, като даде по едно второ и трето време. Малко след нея – на 5-о и 6-о място, финишираха Симона Скробанска и Силвия Маджарска /„Чамкория”/. По една победа пък си разделиха Лоис Джаксън и гъркинята Мария-Елени Циоволу.
В надпреварата, която се състоя на писта „Мартинови бараки 4”, участваха алпийци от Великобритания, Унгария, Румъния, Гърция, Северна Македония и България.
Организатори бяха фирма „Бороспорт” и Българската федерация по ски.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*