Борба, Други, Новини, Спорт

Злато и приз за техника за Евгени Генчев на държавното за юноши

Евгени Генчев на върха на почетната стълбичка. Вляво долу е треньорът му Юлиян Алдимиров.

Евгени Генчев не срещна никакви трудности със съперниците си по време на държавното лично първенство по класическа борба за юноши в столицата и логично окупира върха. Представителят на “Рилски спортист” бе неудържим в залата на НСА в Студентски град и тръшна всичките си опоненти в кат. 96 кг.
На финала Генчев победи с лекота и Янислав Колев от “НСА-Академик” /Сф/ и заслужено се окичи със златото. Това е второ отличие за таланта, който две седмици по-рано извоюва сребро на републиканския шампионат за мъже в зала “Универсиада”.
Освен първото място, Евгени Генчев прибра и приза за най-техничен състезател на турнира.
Още един кадър на “Р. спортист” успя да стъпи на почетната стълбичка. В кат. 66 кг Иван Георгиев зае трето място в конкуренцията на 22 противника и показа, че има голямо бъдеще.
С призовото пето място блесна Димитър Ников при 96-килограмовите, седми позиции заеха Константин Куртев /50 кг/ и Николай Иванов /84 кг/, а осми останаха Владимир Георгиев /74 кг/ и Петьо Генев /84 кг/.
Най-сериозна бе конкуренцията в кат. 74 кг, където общо 26 юнаци спореха за първите позиции. На обратния полюс пък бе най-леката категория – 50 кг, в която се пуснаха само 9 състезатели.
Общо 141 борци от 24 клуба от цялата страна взеха участие в надпреварата.

Leave a Reply