Злато и сребро за боксьорите в Ямбол

Мартин Савов и Ангел Ангелов

Самоковските боксьори Ангел Ангелов и Мартин Савов завършиха по подобаващ начин състезателната година. Представителите на клуб „Самоков” блеснаха с купа и второ място в традиционната надпревара за купа „България” в Ямбол.
В бушуващата зала „Диана” възпитаниците на Веселин Райчев изнесоха страхотни битки при юношите /15-16 г./, като с играта си предизвикаха низ от аплодисменти от темпераментната публика.
В кат. 80 + Ангелов преодоля с лекота съперници от „Тайсън” /Благоевград/ и „Добрич”, а на финала се справи с представителя на столичния „Левски”.
Савов пък надигра на четвъртфинала опонент от „Ямбол”, на полуфинала се справи със съпротивата на боксьор от ЦСКА, а на финала загуби по точки от представителя на домакините Даниел Асенов, който е сребърен медалист от европейското първенство по бокс за младежи през лятото.
„Момчетата спазиха указанията ми и заслужено стигнаха до тези високи постижения. Те вече са доказани имена, противниците им имат респект. Получиха се наистина много здрави двубои и се радвам, че Ангел и Мартин излязоха с чест от тях. Този успех не е само за тях или за мен, той е за цял спортен Самоков”, въодушевен бе след края на турнира наставникът на боксьорите Веселин Райчев, който е и председател на клуба.
Специалистът поясни, че състезанието в Ямбол е било последното от календара за настоящия сезон. Възпитаниците му обаче няма да излизат в почивка, а ще поддържат форма с мачове и състезания с тренировъчен характер.
Състезатели от общо 44 клуба от цялата страна взеха участие в 6-дневната надпревара в Ямбол. След края на турнира всички похвалиха домакините за отличната организация и великолепната атмосфера по трибуните. Състезанието в легендарната зала „Диана” ще се запомни с много доброто посещение – по над 600 души наблюдаваха зрелищните битки на ринга всеки ден.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*