Новини, Спорт

Злато и сребро за Н. Благоева, Л. Стоименова и Д. Иванов

Деян Иванов

Състезателят на клуб “Рилски скиор” Деян Иванов се класира втори и грабна среброто на гигантски слалом при момчетата младша възраст в състезанията за купа “Чепеларе” на 16 и 17 януари. Откачена ска попречи на Деян да се представи успешно и във втория ден на надпреварата.
При момичетата младша възраст пък златото и среброто заслужиха представителките на клуб “Чамкория” Надя Благоева и Лорита Стоименова.
В състезанията участваха 12 отбора от страната. Официален гост бе Петър Попангелов, който награди медалистите в гигантския слалом. Призьорите в слалома пък бяха наградени от Боран Хаджиев, който сега е зам.-кмет на Чепеларе.
Деян Иванов е 12-годишен, петокласник в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Предстоят му участия в надпреварите за купа „Мавриков”, както и за купа „Капи” в Банско, която е и своеобразно контролно състезание за т. нар. малко световно първенство за деца – купа „Тополино” в Италия. “Предстоят му много стартове, трудно ще му бъде, но има амбиция да се бори за първото място в националния отбор”, лаконичен бе за “Приятел” неговият баща Йордан.

Leave a Reply