Новини, Спорт, Футбол

Злосторници отново вилняха на стадион „Искър”, изпочупиха десетки седалки

Десетки изтръгнати, изпотрошени и разхвърляни седалки – такава е равносметката след поредната безпощадна хулиганска акция на стадион „Искър”. Деянието най-вероятно е станало през почивните дни, а злосторниците са оставили следи във всички сектори. Грозната картинка буди абсолютно недоумение и възмущение с безпардонността и абсурдността на атаката. Вандалският акт става и точно година след последния ремонт на съоръжението, за който са изразходвани 14 хил. лв. общински пари.
За съжаление, сегашното посегателство не е първи подобен случай. Известно е, че само за една нощ през 2014 г. бяха счупени близо 100 седалки. Тогава бяха изкъртени и полиетиленовите платна от резервните скамейки, изкъртена бяха и 20 метра от оградната мрежа на игрището. През същата година злосторници изораха два метра от тревната настилка в самия център на терена и то посред бял ден.
Хулиганските прояви едва ли ще спрат от само себе си, ако не се заловят нарушителите и не им се потърси отговорност за стореното, коментираха съграждани.

Leave a Reply