Зимни спортове, Новини, Спорт

Зографски взе приза за най-добър млад състезател

Самоковският талант в ски скока Владимир Зографски получи приза за победител в анкетата за най-добър млад спортист на България. Владко бе награден лично от зам.-министъра на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов.
„Благодаря за оказаното ми доверие, радвам се, че кариерата ми е във възход, макар че в момента лекувам контузия в коляното, заради която резултатите ми в последно време не са особено впечатляващи. Сега за мен на преден план ще са учебниците, тъй като ми предстоят матури по български език и история. Вече съм редовен ученик и се радвам отново да съм сред съучениците си”, сподели 18-годишният състезател.
Зографски бе довел в залата и приятелката си Любов, която не можа да прикрие притеснението си от срещата в Музея на спорта.
Призовата тройка допълниха Боян Михайлов /кану-каяк/ и тенисистът Димитър Кузманов.
Награди получиха и останалите призьори от десетката – състезателят по мотоциклетизъм Ангел Караньотов, лекоатлетът Георги Цонов, самбистката Борислава Дамянова, бадминтонистката Стефани Стоева, състезателят по спортна стрелба Иван Йорданов, борецът Георги Вангелов и баскетболистът Павлин Иванов.
Наградите на младите спортисти връчиха легенди на българския спорт и представители на различни федерации, сред които председателката на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, Ваня Гешева, Таню Киряков, Георги Глушков.

Leave a Reply