Зографски не се класира за старта в Закопане, Полша

Владимир Зографски завърши на 52-о място в квалификацията за официалния старт от календара на Световната купа по ски скокове в Закопане, Полша. Така единственият българин в световния елит пропусна възможността да участва в една от най-престижните прояви, тъй като само състезателите в топ 50 продължават напред.
Влади постигна едва 112.5 метра в квалификационния си опит и с натрупани 88.3 точки наруши иначе добрата си серия напоследък. 27-годишният българин остана на три пункта от 50-ото място, което бе заето от японеца Юкен Иваса. Неговият сънародник Юкия Сато пък преодоля 133 метра и спечели квалификацията. Впоследствие Сато завърши на 7-о място в официалния старт на 17 януари, който бе спечелен от норвежеца Мариус Линдвик. Втори завърши словенецът Анже Ланишек, а трети стана Роберт Йохансон от Норвегия.
Проявата в Закопане е една от най-многолюдните в света на ски скоковете и традиционно край 140-метровата шанца се събират около 50 000 привърженици на този атрактивен спорт. Пандемията, предизвикана от новия коронавирус, осуети намеренията на полските фенове и те също трябваше да наблюдават скоковете пред телевизионния екран.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*