Зографски с 34-о място в Закопане, триумф за Крафт и Австрия

Владимир Зографски завърши на 34-о място в последния старт от Полския тур на Световната купа по ски скокове, състоял се на 21 януари в Закопане. 30-годишният българин постигна 130 метра при единствения си опит на голямата шанца във Високите Татри, което се оказа недостатъчно за място в топ 30 и участие във втория кръг на проявата. Скокът на самоковеца бе по-дълъг от опитите на трима състезатели, които продължиха напред, но заради по-ниските оценки от съдиите и заради корекциите за атмосферните условия Зографски остана без точки за Световната купа през 2024 година.
Австриецът Щефан Крафт ознаменува отличните си изяви от последните дни с победа в надпреварата със скокове от 137 и 134 метра. Преди това лидерът в генералното класиране за Световната купа спечели и отборното състезание с тима на Австрия, който изпревари завършилите на второ и трето място състави на Словения и Германия.
Сребърният медал в индивидуалния старт в Закопане спечели Андреас Велингер от Германия, а в призовата тройка финишира и словенецът Анже Ланишек.
Това бе и последното състезание от Полския тур за Световната купа по ски скокове. Следващият старт в този атрактивен спорт ще бъде за световното първенство по ски полети в Тауплиц/Бад Митерндорф (Австрия) на 26 и 27 януари.

Можете да харесате