Новини, Спорт

Зографски 29-и в Швейцарските Алпи

Самоковското чудо в ски скока – Владимир Зографски, успя да влезе сред 30-те най-добри в състезанието за Световната купа в швейцарския зимен център Енгелберг.
Зографски събра 207.4 точки след опити от 124.0 и 110.5 м в двата си скока и се класира 29-и. По този начин той си осигури 2 точки за генералното класиране, където заема 31-а позиция с 34 т. след 6 от общо 27 старта.
18-годишният ас, който беше дисквалифициран от състезанията в Харахов, Чехия, и в Куусамо, Финландия, по-рано през сезона, бе заплашен и с изваждане от надпреварата за Световната купа заради несъответствие между личното си тегло и дължината на ските. В крайна сметка обаче световният юношески шампион се размина само с предупреждение от Международната федерация по ски /ФИС/.
Сега Влади скача с отрязани ски, но въпреки това продължава да бъде в световния елит. Същевременно стана ясно, че нови ски ще му бъдат доставени след около месец и половина.
Състезанието в Енгелберг спечели Андерс Бардал, записал първата си победа за сезона. Норвежецът набра 266.2 т. след опити от 130.5 и 133.0 м.
Водач в генералното класиране за Световната купа е австриецът Андреас Кофлер с актив от 408 точки, 78 повече от следващия в подреждането – Андерс Бардал. Трети е Грегор Шлиренцауер с 326 пункта.

Leave a Reply