Зографчетата на Маргарита Кьосева показаха „Цветовете на пролетта”

Ценители на изкуството, сред които и почетният гражданин на Самоков Христофор Пейчев, се потопиха в света на детското творчество и въображение на 19 април в Сарафската къща при откриването на изложбата „Цветовете на пролетта”, дело на участниците в школа „Зографче” с ръководител Маргарита Кьосева.
Младите зографчета са вложили много фантазия и богато въображение при сътворяването на цветната феерия от пролетни картини. Художниците показаха още изпипани пластики, икони, литографии и графични проекти, като изненадаха присъстващите с познанията си в различните техники и стилове на изобразителното изкуство. Силно впечатление направиха и оригинално изрисуваните великденски яйца.
Уредничката на възрожденската къща Марияна Лобутова представи талантливите творци с красиви думи, изпълнени с вълнение, възхищение и любов.
„Щастлива съм да работя с толкова талантливи деца, да ги изграждам до едно ниво и да ги пускам по техния път. Старая се да уча децата на естетика и уважение в изкуството, а и в общуването помежду им”, коментира развълнувано Маргарита Кьосева.
Началото на школа „Зографче” датира от вече далечната 1994 г. и досега непрекъснато търпи развитие. Творческият път на талантите е осеян с успешни изложби, включително и в столицата на Франция Париж /2015 г./. Не са малко и спечелените от участниците в ателието награди от национални конкурси. Напоследък особено актуални пък са работилниците и срещите на младежите с известни художници от страната.
Самите деца – главни герои на приятната вечер, почерпиха присъстващите с вкусна козуначена пита и бонбони.
Любителите на изкуството могат да се насладят на красивите резултати от детските усилия до следващия петък, 28 април.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*