Новини, Статии, коментари, Читателски

Ивайло Добруджански, бори се докрай за истината!

Отклик

Ивайло Добруджански, във връзка с публикацията ти „Истината за електроснабдяването в ромския квартал” /в. „Приятел”, бр. 5 от 21 януари т. г./ се обръщам към теб и към всички, които ценят професионализма. Защитавай смело позицията си, защото България трябва да си цени кадрите!
Ивайло Добруджански завършва механотехникум “Никола Вапцаров”
/сега професионална техническа гимназия/ с отличен успех . Продължава образованието си в Техническия университет в София. Израства като много добър специалист в една трудна за работа област – енергетиката.
Да си ръководител в такава сфера, където производството е непрекъснато, това означава да си 24 часа на разположение, да осигуряваш безотказност на системата на електроразпределението и електроснабдяването, да отстраняваш възникналите аварии независимо от метеорологичните условия, да ръководиш умело аварийните групи, да взимаш важни решения.
С какво не се е справил Ивайло Добруджански с дотук изброените му задачи?
Кой може да отрече неговият професионализъм и рутина? Защо един репортаж на Нова телевизия за проблемите в ромската махала в Самоков доведе до такъв изход за Добруджански? Или само се търси някаква медийна сензация?
Публична тайна е, че ромите са закриляни по отношение на плащане на сметките за ток и вода и това е държавна политика.
Ромите са надежден електорат за партиите при изборите и те се борят по различни начини да спечелят тези необразовани и безработни хора.
Защо репортажът на Нова телевизия за списъците на ромите за плащане от партиите за изборите нямаше никакъв резултат?
Но трябваше все пак някой да изгърми като бушон и това беше инж. Ивайло Добруджански, за когото държавата е хвърлила толкова средства да израсне като много добър професионалист.
Изказвам личното си мнение като бивш преподавател в ПТГ “Никола Вапцаров”, откъдето са излезли много успешни електротехници с най-висок процент на реализация по специалността си.
Смятам, че Ивайло Добруджански трябва да потърси правата си и му пожелавам успех и много търпение.

Инж. Виолета Попова

Leave a Reply