Ивайло Захариев каза „Не” на наркотиците в Самоков

Постановката „Спасителят” представи на 25 юни пред пълния с ученици салон на читалище-паметник „Отец Паисий” столичната театрална формация „Улична банда”.
Спектакълът е създаден съвместно с Националния център по наркомании и е насочен именно към младежката аудитория. Актьорите показаха нелеката история на 18-годишно момиче, станало наркоманка по най-прозаичния начин /„да опитам, да не съм различна от другите”/, както и схемата, в която е въвлечена от наркопласьора, а и опитите й да се измъкне от този ад.
След постановката главният герой Ивайло Захариев, познат от телевизионния екран с ролята на Мартин от сериала „Под прикритие”, проведе откровена дискусия с присъстващите. Самият той сподели, че също е имал подобни проблеми в миналото, но е успял да се осъзнае навреме. Не такава е съдбата, по думите му, на 90 % от наркозависимите…
Захариев даде примери от живота и изтъкна колко важно е човек да има мечти и да се бори за тях, да не се оставя „на течението”.
„Употребата на наркотици води до замъгляване на мозъците и развитието на младите хора”, категоричен бе именитият актьор, който е граждански ангажиран с проблемите, свързани с превенция на наркоманиите, и подкрепя много инициативи за връщането към нормален живот на зависими от наркотиците младежи.
Не малко бяха и въпросите от публиката, съставена предимно от гимназисти.
„Животът е толкова хубав, колкото му позволим да бъде”, подчерта на изпроводяк гостът, който игра на местна почва заедно с колегите си Виктория Янева, Вера Среброва и Валентин Балабанов.
Представянето на „Спасителят“ бе част от програмата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и премина под патронажа на кмета Владимир Георгиев.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*