Новини, Спорт

Ивайло Стоянов неудържим и в Сливен, грабна 3-а титла през сезона

Ивайло Стоянов /вдясно/ с купата в Сливен

Трета купа през сезона вдигна тенисист № 1 на Самоков за последните години Ивайло Стоянов. След като триумфира в Боровец и Бургас, 33-годишният ас грабна трофея и в Сливен.
На финала в кат. до 35 години Иво победи с 6:2 Стоян Димитров от Бургас и спечели красивата купа. Преди това – на полуфиналите, Стоянов се справи със съпротивата на Светослав Миндев след 6:4.
„Впечатлен съм от обстановката в Сливен, всичко бе на много високо ниво. Рядко могат да се видят такива кортове в страната, дори в столицата условията не са чак толкова добри. Сега мислите ми са насочени към последните два турнира, в които ще опитам да извлека максимума”, сподели след финала Ивайло.
Любопитното е, че всички мачове от турнира се играха в един сет заради лошото време в града под Сините камъни. Общо 28 състезатели, разделени в няколко възрастови групи, премериха сили в поредния кръг от първенството на Националната тенис лига за аматьори.
Следващият турнир, за който Ивайло Стоянов е подал заявка, е в Банкя на 15 и 16 октомври. Последната надпревара пък е на 22 и 23 октомври в Благоевград.

1 Comment

  1. анонимен

    Само напред на тенис-гордостта на Самоков! Нови върхове, успешни ученици и следване на мечтите, защото пътя им води до щастливи прозрения!

Leave a Reply