Други, Новини, Спорт

Ивайло Стоянов спечели четвъртото издание на “Интерактив тенис”

Най-добрият ни тенисист Ивайло Стоянов грабна купата в четвъртото издание на “Интерактив тенис” в столицата. Това беше трето участие и втора титла за самоковския ас в надпревари от популярната тенис мрежа след „Сандански 2018“.
Във финалния сблъсък Стоянов срази с 6:2 гейма Мартин Милчев. Най-трудният му двубой пък беше на полуфинала – срещу водача в ранглистата на ИТЛ Владислав Искренов, когото отстрани драматично с 6:5 гейма след повече от час игра.
Във всички срещи Ивайло показа психическа устойчивост и стабилна игра от задна линия, което в крайна сметка му донесе успеха.
“Нивото на състезателите беше много добро и за мен беше удоволствие да участвам. На финала спечелих най-вече с рутина, защото преди това Влади Искренов ми взе доста от силите. Условията бяха трудни – силен вятър и горещо време, но се справих и с тях, и с агресивната игра на съперника. Очаквам с нетърпение следващите турнири на лигата, тогава ще доведа и мои момчета, които да трупат опит и да се развиват”, сподели победителят на церемонията по награждаването.
Петият чалънджър на “Интерактив тенис” ще се проведе на 1 и 2 август, като записването е отворено до 30 юли на сайта на лигата interactive-tennis.com. Домакин на надпреварата ще бъде “София Тех Парк”.

Leave a Reply