Други, Новини, Спорт

Ивайло Стоянов триумфира и в столицата

След миг Иво ще вдигне поредния трофей в кариерата си

Нов знаменит успех постигна най-добрият ни тенисист Ивайло Стоянов. Опитният състезател вдигна купата в поредното издание от веригата КАИ на Националната тенис лига на кортовете “Дема” в столицата. Това бе втора крайна победа за нашето момче след триумфа в Бургас миналата седмица.
По време на надпреварата Стоянов показа, че се намира в отлична форма, предолявайки съпротивата на четирима съперници във възрастовата група 35+.
В първия кръг Иво се справи лесно с Милен Балтов – 6:2, но на четвъртфиналите трябваше доста да се поизпоти, за да се поздрави с победата срещу Борислав Гергинов – 7:5. На полуфинала самоковецът успя сравнително лесно да преодолее Антон Марков – 9:4, а в големия финал наложи волята си над Иван Гръблев, надигравайки го категорично с 9:3.
Любопитното е, че до последния си мач Гръблев не бе дал нито един гейм на противниците си, но срещу ракета № 1 на Самоков нямаше никакъв шанс.
В генералното класиране за годината Стоянов се изкачи до третата позиция с актив от 1200 точки. Победител е Антон Марков – 1545 т., а втори – Стоян Иванчев с 1500.
“Въпреки сгъстения цикъл от мачове успях да постигна целта си. Щастлив съм, че поддържам добро ниво в края на сезона и продължавам да редувам успехи. Имах шанс и за първото място в генералното класиране, но участието ми в по-малко турнири през годината си каза думата”, сподели след края на състезанието Ивайло Стоянов. По традиция той бе подкрепян през целия турнир от съпругата си Милена и от дъщеричката си Ана.

Leave a Reply