Атлетика, Новини, Спорт

Ивана Аджова и Веселина Алинска ще бягат на Балканиадата в Одрин

Ивана Аджова

Веселина Алинска

Високи постижения от предстоящата Балканиада в Турция очаква наставникът на Ивана Аджова и Веселина Алинска в “Рилски атлет” – Костадин Чифлиджанов.
Авторитетната спортна проява е в събота, на 3 август, на стадиона в Одрин, а топлекоатлетките ни ще се пуснат в бягането на 800 метра, където е силата им. По договорка между страните-участнички в надпреварата Алинска ще бяга извън класирането, докато Аджова влиза във финалите със силния резултат 2:16.14 мин., постигнат на турнира “Вулпев-Бахчеванов” в Пловдив преди 10 дни.
“И Ивана, и Веселина имаха болежки през сезона, но успяха да ги превъзмогнат. Радвам се, че и двете са на линия за това важно състезание. Надявам се да могат да дадат всичко от себе си и да постигнат колкото се може по-високи резултати”, сподели в навечерието на Балканските игри Чифлиджанов.
Специалистът допълни, че част от участничките в дисциплината на Аджова и Алинска – 800 метра /девойки младша възраст/, са постигнали през сезона времена в рамките на 2.08-2.10 мин., което говори достатъчно за класата на лекоатлетките.

Васил Василев

Leave a Reply