Ивана и Хриси Николови в основата на първия успех за България /до 18 г./ на Евро 2018 в Австрия

Двете самоковки в националния отбор по баскетбол за девойки до 18 г. – Ивана Николова и Християна Николова, бяха в основата на първия успех на България на европейското първенство в Австрия. Във вторник нашите момичета победиха състава на Албания с 87:60 и записаха дебютен успех на шампионата. Двубоят се игра във Фюрстенфелд – един от трите града – домакини на надпреварата, заедно с Оберварт и Гюсинг. Българките материализираха надмощието си и още до почивката имаха комфортен аванс от 20 точки, а след това лесно го поддържаха.
Ивана Николова изигра най-силния си мач на шампионата и завърши с 11 т. и 8 борби. Християна Николова също бе на висота и записа актив от 6 пункта и по 3 борби и асистенции. Третата състезателка на „Рилски спортист” в националния отбор – Радина Живачка, влезе в игра за 6 минути, в които не успя да вкара кош.
Ден по-късно българките загубиха от Гърция с 68:80 и завършиха на пето място в група Б. И в тази среща съфамилничките Николови бяха на висота, като Ивана отбеляза 11 т., а Християна – 9.
Това отреди на родния състав да играе за разпределение на местата от 17-о до 24-о. Първият съперник на водения от Александър Алексиев състав ще бъде Грузия. Мачът е насрочен за петък, 10 август, от 19 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*