Ивана Николова стана най-резултатна за девойките на България в контрола срещу Гърция

Снимка: www.bgbasket.com

Националният ни отбор по баскетбол за девойки до 18 години записа три загуби на приятелски турнир, състоял се от 21 до 23 юни в Скопие.
Българките започнаха участието си в проявата с минимална загуба с 68:74 от домакините от Северна Македония. Последва разгромно поражение от тима на Турция с 43:107 и нов неуспех срещу Гърция – 64:78. Именно в последната среща от турнира самоковката Ивана Николова се показа в добра светлина и бе най-резултатна за родния отбор с 13 точки, към които добави и 7 борби.
Настоящата състезателка на „Славия” до скоро лекуваше контузия и тепърва ще има още по-важна роля за тима, който е воден от треньорката Силвия Пеева.
По-рано през подготовката – на 13 юни, по време на лагера в Правец, Ивана, която бе избрана за най-добра млада баскетболистка в страната за 2018 г., празнува навършването на пълнолетие със своите съотборнички в националния отбор.
Преди началото на европейското първенство в дивизия Б в Скопие на 5 юли българките ще изиграят още един приятелски турнир в Солун, Гърция.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*