Други, Новини, Спорт

Иван Вучелийски спечели първия медал за самоковския мъжки бокс

Иван Вучелийски /най-вдясно/

Представителят на клуба по бокс „Самоков” Иван Вучелийски завоюва първия медал за града ни при мъжете в този толкова динамичен и труден спорт. Вучелийски спечели бронз на държавния личен шампионат, състоял се в София /зала „Румен Пейчев”/, и бе поздравен още в Борисовата градина и от малката, но гласовита самоковска агитка.
Иван се класира за полуфинала в кат. 91 + след победа с 3:0 точки над представителя на „Левски-Спартак” Васил Миленков. Пътят към финала на нашето момче бе спрян от Кристиян Стефанов, състезател от традиционно силната школа на „Сливен”.
Вучелийски подели третото място със Станислав Спасов /”Национал”/. Шампион стана Петър Белберов /”Сторм”/, надиграл на финала Кр. Стефанов.
Любопитното е, че турнирът бе първо официално състезание за Вучелийски.
В първенството участва още един боксьор от самоковския клуб – Светослав Николов.
„Медалът е голям успех за нас, защото е спечелен едва при третото участие на клуба в шампионата за мъже и при първото участие на Иван. Липсата на опит не попречи на Вучелийски да покаже сила и мъжество. Направихме първата стъпка. Тя е много важна. Надявам се оттук нататък момчетата да стават все по-добри и да побеждават”, заяви радостният треньор и председател на клуба Веселин Райчев.

Leave a Reply