Други, Новини, Спорт

Иван Вучелийски с бронз от държавния шампионат в Пловдив

Иван Вучелийски /вляво/ заедно с треньора Веселин Райчев

Самоковският състезател Иван Вучелийски спечели бронзов медал на държавния личен шампионат по бокс за мъже в Пловдив. Вучелийски стигна до третото място, след като на четвъртфиналите надигра Николай Адамов от „Спартак” /Пд/ с 3:0 части /10:9, 10:9, 10:9/ в много тежък двубой.
В полуфиналния сблъсък с бъдещия шампион Кристиян Димитров /АСК-Сливен/ представителят на клуб „Самоков” даде сериозен отпор, но в крайна сметка загуби по точки след 24:30, 24:30 и 25:30.
Другият самоковски състезател Светослав Николов отпадна на четвъртфиналите. В кат. 75 кг Николов отстъпи на Никола Асенов /„Левски-Запад”/ с 0:3 части /27:29, 28:29, 27:30/, но напусна с достойнство турнира под тепетата.
„Като се има предвид тоталното безпаричие в клуба, стореното от момчетата си е истински подвиг. Благодарен съм им от все сърце за усилията, които полагат в тренировъчния цикъл и по време на състезанията и се надявам да намерим средства в най-скоро време”, сподели след шампионата в пловдивската зала „Христо Ботев” наставникът на Вучелийски и Николов – Веселин Райчев, който е и председател на самоковския клуб.
Специалистът допълни, че друг кадър на клуба – Ангел Ангелов, ще пробва да спечели квота за предстоящата в края на август младежка олимпиада в Китай. Ангелов, който преди седмица стана държавен шампион за младежи в Хасково, го очакват две-три ключови състезания, в които задължително трябва да запише класиране на подиума.

Leave a Reply