Иван Гемеджиев се раздели с футбола при победа на “Рилски” с 6:1

“Рилски спортист” изпрати по възможно най-добрия начин клубната си легенда Иван Гемеджиев. Днес самоковци разгромиха с 6:1 подмладения състав на съседите от “Ботев” /Ихтиман/ в последния 34-и кръг на Югозападната Трета лига.
Преди началото на мача деца от школата на “Рилски” връчиха цветя на Гемето, а в 63-ата минута той бе заменен от младока Кристиян Додов и обра овациите на 150-те зрители по трибуните на ст. “Искър”. Веднага след това ветеранът получи цветя и от приятелско семейство. 42-годишният нападател се сбогува със зеления терен след като бе част от Цар Футбол цели 28 години – от 1989 г. досега.
През последните минути в любимата игра Гемеджиев показа, че има на какво да научи младите. Гемето асистира на Петко Петков за първия гол в мача в 13-ата мин., извеждайки известния с прякора си Рамбо нападател зад защитата на ихтиманци. Прощаващият се с футбола офанзивен състезател бе замесен и в третото попадение в срещата в 22-ата мин. Той проби отдясно и подаде на Виктор Колев, чието центриране бе засечено с атрактивна странична ножица от Йоакин Ръсовски.
Преди това Ангел Максимов бе удвоил в 17-ата мин. с хубав удар от 20 метра и асистенция на Кольо Чахов.
Малко по-късно пък Росен Пътников си заби зрелищен автогол, засичайки с глава топката в далечния ъгъл на собствената си врата.
През второто полувреме с нови три гола във вратата на “Ботев”, дело на Йоакин Ръсовски, Виктор Младенов и Кольо Чахов, бе оформен крайният резултат – 6:1 за “оранжевите”, които прекъснаха негативната си серия от пет поредни поражения. Така възпитаниците на Петър Аджов се изкачиха с една позиция в класирането, завършвайки сезона на 9-о място.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*