Баскетбол, Новини, Спорт

Иван Лепичев: “Доволен съм от представянето на отбора през сезона”

Иван Лепичев

Иван Лепичев, старши треньор на женския тим на „Рилски спортист”: Доволен съм от представянето на отбора през сезона

Наставникът на жените на “Рилски спортист” Иван Лепичев коментира отпадането на отбора в четвъртфиналната фаза на първенството. Самоковки загубиха и двете си срещи с “Нефтохимик” и не можаха да пробият на полуфинал.
“Въпреки загубата съм доволен, че отборът ни бе конкурент на една от най-добрите селекции в страната. Този мач бе един от многото, които можехме да спечелим, но уви, не успяхме. Най-вече ни се отрази отсъствието на Стефка Митева под коша. В двубоите без нея ние хващаме 10-15 борби по-малко, което нормално рефлектира върху играта ни”, разкри бобошевският специалист и продължи: “Имаше неща, които се опитваме да изкусурим цял сезон, като например по-малък технически брак на младите ни състезателки. Благодарение на такива грешки “Нефтохимик” взе срещата. Иначе имахме възможността на 3-4 пъти да изравним и да доведем мача най-малко до продължение. Но аз за себе си не мога да бъда недоволен”.
Лепичев направи и кратък анализ на представянето на момичетата.
“При всички положения сезонът е по-добър от предишния. За мен лично като треньор винаги има нещо малко повече, което сме могли да направим. Но отбор не се гради за 7 месеца, както е при нас. Опитахме комбинация между млади и една-две опитни състезателки, с което постигнахме добри резултати през сезона. Изпуснахме с кош-два няколко мача тук, в Самоков, но и това е част от играта”, сподели бившият държавен селекционер на жените.
Иван Лепичев допълни, че се надява с благословията на клубния президент инж. Петър Георгиев да бъдат привлечени няколко състезателки, за да не играят основните баскетболистки като Наталия Топалова по 35-40 минути във всеки кръг.

Leave a Reply