Иван Лепичев напуска клуба след 10 години

65-годишният Иван Лепичев вече няма да е треньор в школата на „Рилски спортист“. След 10 години вярна служба специалистът от Бобошево e свободен да си търси нов клуб.
Лепичев пристигна в града ни през 2006 г. и постигна големи успехи. В работата си с подрастващите той спечели общо 11 медала, от които 3 златни, 3 сребърни и 5 бронзови. През 2008 г. пък начело на женския отбор на „Рилски“ изведе тима до трето място и медал в турнира за Купата на страната.
Лепичев е жива легенда в родния женски баскетбол. Той е наставник от далечната 1977 г., когато започва занаята в тима на „Кремиковци“. В кариерата си е бил начело още на „Левски Спартак“, „Стомана“ /Пк/, ДЗУ /Стара Загора/, „Монтана“, „Академик“ /Пд/, „Лукойл Нефтохимик“ и последно на „Р. спортист“. Ив. Лепичев е три пъти шампион на България като треньор на „Стомана“, ДЗУ и „Монтана“.
С неговото име се свързват и част от най-добрите класирания на женския национален отбор. Лепичев е старши треньор на българския тим, завършил на пето място на олимпиадата в Сеул през 1988 г., класирал се трети на европейското първенство във Варна година по-късно, осми – на световното в Малайзия през 1990-а, четвърти – на „Евро 91“ в Израел. През 1983 и 1984 г. пък Лепичев е помощник-треньор на националния отбор, с който става вицешампион на Стария континент.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*