Баскетбол, Новини, Спорт

Иван Лепичев поема ДЮШ на “Нефтохимик”

Легендарният Иван Лепичев, който в продължение на 10 г. работеше в БК „Рилски спортист”, занапред ще отговаря за школата на “Нефтохимик”. 65-годишният специалист ще изпълнява функциите на главен треньор в детско-юношеската школа на бургазлии и ще следи за развитието на младите баскетболистки. Той е високо ценен в крайморския град, където веднъж вече водеше „червените”.
За периода си в нашия град роденият в Бобошево Лепичев постигна големи успехи. В работата си с подрастващите той спечели общо 11 медала, от които 3 златни, 3 сребърни и 5 бронзови. През 2008 г. пък начело на женския тим на “Рилски” изведе тима до трето място и медал в турнира за Купата.
В богатата си кариера бившият държавен селекционер е водил още “Кримиковци”, “Левски Спартак”, “Стомана” /Перник/, ДЗУ /Стара Загора/, “Монтана”, “Академик” /Пд/, “Лукойл Нефтохимик”.
С родения в Бобошево спец се свързват и част от най-добрите класирания на женския представителен тим на страната. Той е начело на селекцията, завършила на пето място на олимпиадата в Сеул през 1988 г., има трето място на европейското първенство във Варна година по-късно, осмо място на световното в Малайзия през 1990-а, четвърто на европейските финали през 1991 г. в Израел. През 1983 и 1984 г. пък Иван Лепичев е пом.-треньор на националния отбор, с който става вицешампион на Стария континент.

Leave a Reply