Култура, Новини

Иван Петров подреди седма изложба

За кой ли път Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” стана домакин на празнично културно събитие. Водещата на тържеството в понеделник, 27 юни, библиотекарката Йонета Стефанова изясни, че за четвърти път тук е подредена изложба на художника Иван Петров, който покрай медицинските си занимания има чудесно хоби – да рисува, като сегашната му изложба е вече седма поред.
С подредени 15 картини – живопис, Иван Петров посрещна своите почитатели. Верен на работата си досега, той отново е наредил пейзажи – от планината, от градската среда. Специално трите платна ”Езеро” /І, ІІ и ІІІ/ впечатляват с показаното майсторство на художника. Приятно впечатление създават и опитите му за портрети.
В приветствията си почетният гражданин на Самоков художникът Христофор Пейчев и кметът на Драгушиново Георги Хаджийски отбелязаха, че в творчеството на Иван Петров има чувствителен напредък. „Впечатлен съм от упоритостта и трудолюбието му, за да намира време да рисува, и от напредъка в работите му, особено в композицията. Желая му и за в бъдеще успехи в творчеството”, изтъкна Хр. Пейчев.
Към пожеланията се присъединаха всички присъстващи, като се и почерпиха с чаша вино. Изложбата ще продължи до 8 юли.

Евгения Попова

Leave a Reply