Иван Петров с четвърта изложба

Четвърта изложба откри на 12 юли художникът Иван Петров. В залата на Общинската библиотека “Паисий Хилендарски” са подредени 39 маслени картини – живопис.
Ив. Петров е фелдшер по професия, но любовта към изобразителното изкуство, главно към живописта, прави живота му по-богат, по-интересен.
Първата си изложба представя през 2005 г., втората – през 2008 г. , а третата е съвместна изява с Хрим Христовски в Дупница.
В работата си основно внимание обръща на пейзажа. И сега е верен на усета си за красотата през есента, за спокойствието на зимата. И да не си специалист, ще забележиш израстването на твореца. Тази му изложба по общо признание е едно стъпало по-високо в неговото творчество. Художникът-любител заслужава адмирациите на публиката.
Самата изложба откри библиотечният специалист Мирослава Мирчева. Пред нас виждаме специфичен колорит, който носи почерка на автора и придава характерност на творбите. Картините му са плод на едногодишни търсения главно в областта на пейзажа, и то предимно селския пейзаж.
Художникът благодари на колектива на библиотеката за съдействието и добави, че картините му са свързани със селата, естествено, тъй като той е роден самият е роден, както сам каза, “в райско кътче над р. Палакария”. Задачата на художника според него е да материализира в цвят емоциите и да ги предаде правдиво по лесно възприеман начин от зрителите.
Мария Ицова поздрави художника и присъстващите, дошли да споделят любовта си към красивото. Тя пожела на художника да не спира да рисува.
Даден бе и коктейл, при който се споделиха непосредствени впечатления от изложбата.
Изложбата ще продължи до края на юли. Желаещите ще могат и да си закупят картини. Цените на всички платна са обявени.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*