Иван Стаменов стана републикански шампион по бокс за младежи, Васил Млекарски с бронз

Снимка: архив

Боксьорът Иван Стаменов спечели титлата в категория до 81 кг на държавното първенство за девойки и младежи, състояло се от 17 до 20 октомври в зала „Добротица” в Добрич. Гологлавият здравеняк дойде на шампионата със своя треньор в клуб „Самоков” Веселин Райчев, но документално защитаваше цветовете на Националната спортна академия, където е студент.
Стоил Станоев от „Първенец” се превърна в първата жертва на бъдещия шампион в иначе интересна битка от програмата на 1/4-финалите. В следващия си сблъсък на ринга Стаменов бе още по-категоричен срещу Асен Тодоров от „Спартак” /Плевен/. В спора за титлата нашето момче се изправи срещу гъвкавия и рутиниран боец на ЦСКА Кристиян Николов. Срещата не започна по най-добрия начин за Стаменов, който загуби първия рунд и изоставаше до средата на втория. Тогава обаче той получи ценни наставления от своя наставник, успя да се събере и да вземе този и следващия рунд, с което си осигури и крайната победа.
Клуб „Самоков” все пак също имаше свой представител на почетната стълбичка в лицето на Васил Млекарски в кат. до 75 кг. Жребият отреди Васко да започне направо от полуфиналите, където бе победен от бившия европейски шампион за юноши Даниел Любенов от „Локомотив” /София/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*