Други, Новини, Спорт

Иван Стаменов стана републикански шампион по бокс за младежи

Състезателят на клуб „Самоков” в категория до 81 кг Иван Стаменов извоюва титлата на държавното лично първенство за младежи, състояло се от 4 до 8 март в Русе. На финала нашето момче принуди европейския шампион за юноши Даниел Любенов от “Локомотив” /София/ да се откаже в третия рунд. Преди това Стаменов преодоля убедително съпротивата на представители на Горна Оряховица и на Луковит.
В първенството участваха още двама боксьори от Самоков – Божидар Йорданов /кат. 56 кг/ и Васил Млекарски /75 кг/, но и двамата отпаднаха в първите си срещи.
Следващото състезание – първи кръг за купа „България”, ще се състои в Горна Оряховица през юни, когато Стаменов ще навърши 18 години. За първи път той стана шампион през миналата година, на държавното лично-отборно първенство. Иван завършва през тази пролет ПТГ „Никола Вапцаров” и смята да продължи образованието си в Националната спортна академия.
Председател на клуба и треньор на самоковските боксьори е Веселин Райчев. От клуба изказаха специална благодарност на спонсорите.

Leave a Reply